(VIDEO) Nakon što je mačka jela sa pulta u McDonaldsu oglasila se i Inspekcija

(VIDEO) Nakon što je mačka jela sa pulta u McDonaldsu oglasila se i Inspekcija


McDonalds, poznat po svojim standardima, očito na ovim prostorima tako ne funkcionira i navedena dešavanja otvaraju niz pitanja o modelu usluge i sigurnosti hrane u ovom lancu

Prethodnu subotu gosti McDonladsovog restorana na Šipu u Sarajevu su bili šokirani nekvalitetom usluge – piše Raport.

 

“Uposlenika nije bilo, a po šanku je prvo hodala mačka koja je potom pred gostima jela kroasan u McCaffeu. Naravno na pritužbu se niko nije udostojio ponuditi bilo kakav odgovor što me i ne čudi jer njihovi uposlenici viču jedni na druge i svađaju se”, naglašava, kako kaže, bivša korisnica njihovih usluga koja nam je dostavila video s dokazom svojih navoda.

McDonalds, poznat po svojim standardima, očito na ovim prostorima tako ne funkcionira i navedena dešavanja otvaraju niz pitanja o modelu usluge i sigurnosti hrane u ovom lancu.

Zatražili smo komentar i od lokalnog McDonaldsa no osoba koja je zadužena za odnose s javnošću nam je kratko rekla da više ne radi u toj firmi.

Rezultati inspekcijskog nadzora biće poznati nakon okončanja inspekcijskih postupaka

Nakon pisanja Portala Depo.ba u vezi sa slučajem mačke koja jede na pultu objekta MCDonlads -a na Šipu, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS Fahir Halilović je zatražio hitan inspekcijski nadzor sanitarnih i zdravstvenih inspektora u restoranima ovog lanca brze hrane u Sarajevu.

Napominjemo da Inspektorat sanitarne, zdravstvene, farmaceutske i inspekcije za hranu, nije dobio direktno prijavu u vezi sa navedenim događajem, te je pisanje portala iniciralo usmjerene inspekcijske nadzore.

Napominjemo građane da ovakve nepravilnosti,kao i nepravilnosti koje su u nadležnosti 28 inspekcija koje djeluju u sastavu devet organizacionih jedinica Uprave, mogu prijavljivati putem e-maila kuip@kuip.ks.gov.ba, telefona za prijave 033 770 156, a posebno da videa ili fotografije o učinjenim prekršajima, najjednostavnije mogu proslijediti putem viber broja 061 160 926.

Rezultati inspekcijskog nadzora biće poznati nakon okončanja inspekcijskih postupaka.

“Upravo je to put da se KUIP legitimira i afirmira kao organ uprave uspostavljen u korist građana, dok se istovremeno razvija povjerenje da i sami građani doprinose osiguranju zakonitosti i zaštiti javnog i privatnog interesa u Kantonu Sarajevo. Na ovaj način bit ćemo sigurni da unapređujemo i poboljšavamo kvalitet isporučenih usluga za građane, ali i društvo u cjelini, a što i jeste naša misija” – kazao je Fahir Halilović, direktor KUIP-a.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija