Aljoša Čampara tvrdi da bi Nermin Muzur bio odličan premijer KS

O formiranju nove vlasti i aktuelnim dešavanjima i rezultatima glasanja Općih izbora, za TV Sarajevo govorio je član Naroda i Pravde Aljoša Čampara.

Čampara smatra da je bila dobra odluka to što je NiP pristao da premijer Kantona Sarajevo bude Edin Forto, uprkos tome što je NiP na Općim izborima 2018. godine za Skupštinu Kantona Sarajevo imao veći broj glasova od Naše stranke. Potom je istakao Muzura kao nekoga koga on preferira za novog premijera.

– Ja preferiram da to bude Nermin Muzur kao uspješan načelnik i jedan od najuspješnijih u Bosni i Hercegovini – naglasio je Čampara.

Smatra da ključno treba biti da u Vladi Kantona Sarajevu budu, kako je rekao, najbolji, najpotentniji ljudi.

– Ne moramo robovati od toga da jedna stranka ekskluzivno mora imati premijera. Ne smijemo građane slagati i razočarati. Treba nam snažna, stabilna skupštinska većina – istakao je.

Naveo je da to treba biti vlada na koju će građani biti ponosni kao što su ponosni na, kako je naveo, na rekonstruisanu tramvajsku prugu, na prugu koja će se tek graditi, na nove trolejbuse.

Građani hoće promjene – istakao je Čampara

Podsjećamo, potencijalni kandidati za premijera su i aktuelni premijer Forto, aktuelni kantonalni ministar saobraćaja i predsjednik sarajevskog SDP-a Adnan Šteta te načelnik općine Novi Grad i predsjednik SBiH-a Semir Efendić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79