Tuzlacima vozila blokirana “kandžama”: Parkirali ispred MUP-a TK a nisu platili parking

Tuzlacima vozila blokirana “kandžama”: Parkirali ispred MUP-a TK a nisu platili parking


Iako imaju jedan od najjeftinijih parkinga u BiH, ali i pojednostavljenu proceduru plaćanja, Tuzlaci izbjegavaju izdvajati novac za vrijeme u kojem svoje vozilo ostavljaju na javnoj površini namijenjenoj za to. Zbog toga im djelatnici SIK-a blokiraju vozila stavljanjem “kandži”.

 

Veći dio javnih površina u Tuzli namijenjen je za parkiranje automobila, i one su u nadležnosti Javnog preduzeća Saobraćaj i komunikacije, koje ima formirane cijene po satu, među najnižim u Bosni i Hercegovini.

U zavisnosti od lokaliteta, parking prostori su podijeljeni u tri zone, odnosno nulta, prva i druga. Svaki vozač bi u zavisnosti od zone po satu morao izdvojiti pedeset feninga, marku ili dvije.

Plaćanje se vrši putem ubacivanja novca u aparat predviđen za to, nakon čega vozač dobija račun koji postavlja na vidljivo mjesto u automobilu ili SMS-porukom, odnosno posredstvom mobilne aplikacije.

S obzirom na to da u Tuzli ne postoji takozvani pauk, djelatnici SIK-a redovno obilaze sve parking prostore, a ukoliko se utvrdi da za vozilo nije plaćena naknada, vrši se njegova blokada postavljanjem “kandže” na jedan od pneumatika.

I pored činjenice da imaju jedan od najjeftinijih parkinga, uz pojednostavljen postupak plaćanja, Tuzlaci i dalje rizikuju blokiranje vozila te izdvajanje 15 KM koliko košta kazna.

Ovaj negativan trend zabilježen je u Turalibegovoj ulici gdje je pet automobila u nizu zbog neplaćanja parkinga u prvoj zoni blokirano “kandžama”.

Fotografija koja prikazuje ovu činjenicu veoma brzo je postala viralna, a komentari korisnika društvenih mreža su podijeljena. Dok jedni osuđuju čin neplaćanja kazni, drugi ga pak opravdavaju pronalazeći razne izgovore za kršenje propisa piše Klix.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija