Nakon što je Dodik napao Durakovića, komentari se nižu: RS nije država

Nakon što je Dodik napao Durakovića, komentari se nižu: RS nije država


 

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru gdje naveo da “Republika Srpska jeste slobodna država za sve građane i za sve ljude dobre volje, ali da Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi nije predstavljao RS”.

– To može samo ako mu predsjednik RS da saglasnost. Pošto te saglasnosti nije bilo, Duraković je na toj priredbi mogao da bude samo u svoje ime – napisao je Dodik na Twitteru.

Nakon ove Dodikove objave, reakcije na Twitteru se ne stišavaju.

“RS nije država, nego entitet u sklopu države Bosne i Hercegovine. Tvoje ponavljanje laži po ko zna koji put nikada neće postati istina”, “Država nije”, “Negativu među svoja 4 zida”, “Mile, RS je država kao što je Čečenija država u Rusiji. Sa tim što Čečenija ima više prava”, “Međede koja država?” su samo neki od komentara.

Podsjećamo, potpredsjednik RS Ćamil Duraković prisustvovao je na proslavi Dana državnosti BiH u Banjoj Luci.

– Ovo je drugi put da svi oni koji žive u ovom entitetu sebe doživljavaju Bosancima i Hercegovcima. Svi mi koji volimo ovu zemlju želimo na jedan ovakav način pokazati da države ima na cijelom njenom teritoriju. Mi smo ovdje u Banjoj Luci i kao predstavnici naroda, lično ja kao potpredsjednik entiteta RS. Večeras sam ovdje da pokažemo svima da je BiH malo šira od onoga što zamišljaju ili što smatraju da bi trebala biti – poručio je Duraković.

“RS nije država, nego entitet u sklopu države Bosne i Hercegovine. Tvoje ponavljanje laži po ko zna koji put nikada neće postati istina”, “Federalna republika po defeniciji nije nezavisna država, čak i ti bi to trebao znati, ali kome treba istina kad možeš servirati najprizemniju demagogiju svojim nepismenim biračima. Niko obrazovan i moralan ne bi za krimi-orka kao što si ti glasao”, “Mile, RS je država kao što je Čečenija država u Rusiji. Sa tim što Čečenija ima više para”, “Međede koja država?”, “Država nije”, “Niti je država, niti je slobodna”, “Da smo prava država, gledali bi Srbija – Brazil na srpskoj televiziji…toliko o tome”, “Predstavljao je mene”, “Zna Mile sve al‘ se pravi lud”, “Entitet RS je privremeno okupiran teritorij Republike Bosne i Hercegovine. Selam Milorade”, “Zmija se udara u glavu, a Bosna i Hercegovina se brani u Banjaluci. To vi odlično znate gospodine Dodik i zato vam to smeta”, samo su neki od komentara.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija