Ko je pucao u Sarajevu: Opet korišteno vatreno oružje u blizini zgrade Predsjedništva

Ko je pucao u Sarajevu: Opet korišteno vatreno oružje u blizini zgrade Predsjedništva


Nova pucnjava desila se u centru sarajeva u Ulici maršala Tita u strogom centru Sarajeva.

Nepoznati napadač je pucao na autobus kod tržnog centra Aria, nekadašnji BBI centar.

– Postoje oštećenja na autobusu, sada još uvijek utvrđujemo pod kojim okolnostima je to nastalo. Nema povrijeđenih – rekli su portal “Avaza” iz Operativnog centra MUP-a KS.

Prijavljeno im je da je oštećen autobus kompanije Centrotrans, koji se koristi za javni gradski prijevoz, te da će nakon uviđaja biti rasvijetljene okolnosti usljed kojih je došlo do oštećenja. Naglašeno je da nije prijavljeno da ima povrijeđenih. Sumnja se da je na vozilo pucano iz vatrenog oružja. U blizini trgovačkog centra Aria došlo je do oštećenja Centrotransovog autobusa u 18 sati i 15 minuta, uviđaj je u toku”, kazali su iz policije.

 

Prema preliminarnom nalazu utvrđeno je da oštećenja koja su nastala sinoć na autobusu preduzeća “Centrotrans” u Sarajevu nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
“Izvršenim uviđajem kojeg su, po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz prisustvo stalnog sudskog vještaka balistike i mehanoskopije, prema preliminarnom nalazu utvrđeno je da oštećenja koja su nastala prethodnog dana na autobusu preduzeća “Centrotrans” d.d. Sarajevo nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja”, navodi se.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj.

“Tačan uzrok nastalih oštećenja će biti poznat nakon provedbe određene ekspertize od strane ovlaštenih sudskih vještaka”, dodali su.

Podsjetimo, vozač Centrotransovog autobusa je u petak navečer prijavio oštećenja na vozilu koje je saobraćalo Titovom ulicom u Sarajevu, na lokaciji kod Velikog parka. On je rekao da su na vozilo ispaljena četiri metka.

POGLEDAJ GALERIJU

Ono što je zanimljivo jeste da je ovo druga pucnjava u roku od 7 dana koja se desila u blizini zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine. U subotu su opasni momci iz skupocjenog automobila pucali u istoj ulici u kojoj se desila večerašnja pucnjava.

Nakon produženog vikenda MUP KS i dalje na odmoru: Ko je pucao ispred Predsjedništva?

Podsjećamo, iz skupocijenog automobila pucano je vatrenim oružjem u najprometnijoj ulici glavnog grada Bosne i Hercegovine u subotu u večernjim satima. (26.11.2022), na sreću ljudskih i materijalne šteta nije bilo, ili je pak ista skrivena.

Ni nakon 7 dana od objavljivanja priče, odgovor nemamo. Ko je pucao, MUP KS ne zna. Da li se štite babini sinovi koji korisne vatreno oružje ulicama Sarajeva ili je još uvijek portparol MUP-a KS na odmoru, saznat ćemo u narednim danima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Da li će se građani i dalje osjećati nesigurno u glavnom gradu BiH, kada li će svako raditi posao za koji je plaćen iz budžetskih proračuna, i do kada će se prestati štiti pojedinci tajkuna bliskih političkih predstavnika?

Odgovore čekamo, a sudeći po situaciji u BiH u kojoj se najduže čeka istina i pravda, mogli bismo se i načekati…

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija