Hazim i Husein palili kamionske pneumatike kako bi došli do žica za prodaju. Građani im nazvali policiju

Hazim i Husein palili kamionske pneumatike kako bi došli do žica za prodaju. Građani im nazvali policiju


Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Bešić Huseina i Talić Hazima zbog izvršenog krivičnog djela ugrožavanje okoliša otpadom.

Predmetna optužnica je potvrđena u cijelosti od strane Općinskog suda u Bugojnu.

Njima se na teret stavlja da su u više navrata u toku 2021. godine u mjestu Božići, Općina Donji Vakuf, palili kamionske gume i time ugrožavali okolinu i živote stanovnika na tom području.

Naime, oni su se organizovali tako što su prvo stare kamionske pneumatike natovarili na terensko vozilo, zatim su se odvezli do mjesta Božići gdje su istovarili kamionske pneumatike-gume i sve zapalili.

Uslijed gorenja pneumatika se stvarao smrad i dim koji su osjetili stanovnici tog područja, koji su im pozvali policiju i prijavili ih.

Bešić Husein i Talić Hazim su palili gume tako da bi došli do žice koju bi dalje prodavali na otpadu sekundarnih sirovina.

Njih dvojica su svojom radnjom postupili suprotno Zakonu o zaštiti okoliša i Zakonu o prikupljanju, proizvodnji i prometu sekundarnih sirovina i otpadnih materijala.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija