Vjetar i niske temperature opet iznenadile ZOI 84: Na Bjelašnici i Igmanu nisu radili četverosjed i šestosjed

Vjetar i niske temperature opet iznenadile ZOI 84: Na Bjelašnici i Igmanu nisu radili četverosjed i šestosjed


Vjetar i niske temperature opet iznenadile ZOI 84

Na Bjelašnici i Igmanu nisu radili četverosjed i šestosjed

Ponovo je ZOI 84 iznenadio snijeg, hladnoća i vjetar usred februara. Naime protekloga vikenda na olimpijskoj Bjelašnici nisu radili četverosjed i šestosjed. IZ ZOI 84 su u o objasnili razloge.

– Iza nas je težak vikend u kom smo se borili sa olujnim vjetrom i veoma niskim temperaturama, svi naši uposlenici su dali svoj maksimum kako bi vi, naši korisnici, bili zadovoljni i pod ovim uslovima.

Tokom vikenda puhao je jak sjeverozapadni vjetar od preko 100 km/h, te je oba dana vikenda šestosjed bio izvan funkcije.

Ni “obećani” četverosjed nije bio u funkciji, te se izvinjavamo svim našim skijašima i borderima i osjećamo dužnost da vas upoznamo sa informacijama sa kojima raspolažemo, naveli su iz ZOI-a te dodali da je završetak demontaže i ponovne montaže instalacije bio planiran do 25.12.2022. Prilikom finalnih testiranja proizvođač Bartholet Maschinenbau AG je dao garanciju da će sve komponente biti u potpunosti funkcionalne i spremne za rad.

– Posljednje tri sedmice proizvođač nailazi na niz nepredvidivih problema i svakodnevno otklanja “manje prepreke”. Projekat je pod nadzorom glavnih inžinjera firme Bartholet Maschinenbau AG i svakodnevno dobijamo izvještaje o stanju instalacije sa terena. Uvjereni smo da uprava firme Bartholet Maschinenbau AG čini sve kako bi instalacija bila puštena u rad u što kraćem roku.

Trenutno se susreću sa problemom sinhronizacije rada pokretne trake i žičare, koja ima za cilj da omogući vožnju žičarom brzinom od 2.6 m/s. Žičara bez pokretne trake može ostvariti brzinu od 1.8 m/s što je veoma sporo, te ne prihvatamo da se problem prolongira do ljeta, dodali su iz ZOI-a uz obavještenje da je žičara ju funkciji, te se problem javlja u sinhronizaciji rada žičare i pokretne trake koja omogućava brži rad za bolje iskustvo korisnika.

Ekipe ZOI-a nastavljaju da rade 24/7 na otklanjanju ovih nedostataka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija