Kada bi sarajevski taksista pričao sve što vidi i zna mogao bi razvesti na hiljade brakova u gradu

Kada bi sarajevski taksista pričao sve što vidi i zna mogao bi razvesti na hiljade brakova u gradu


Sarajevski taxista: Kada bi taxista pričao sve što vidi i zna mogao bi razvesti na hiljade brakova u gradu

Redakciji portala CH svakodnevno pristižu zanimljive priče iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Jedna takva je priča taxiste iz Sarajeva S.I. s kojim smo razgovarali o poslu, zanimljivim situacijama na koje svakodnevno nailazi.

Naime, na pitanje da li je tačno da su taxisti i frizeri ljudi koji čuju najviše ispovijesti, odgovara ; Itekako! Za 16 godina koliko radim ovaj posao, kunem se, nagledao sam se toliko toga da bih 2 knjige mogao napisati.

Kaže nam da je vozio političare, javne ličnosti i često mu se dešavalo da ga potpuno iznenade. Vozio sam jednom prilikom voditelja sa državne televizije, ranije kada bih ga ugledao na Tv-u prebacim kanal koliko mi je odvratan bio, međutim tako skromno i dovno biće je potpuno promijenilo moje mišljenje.

Nažalost, kaže nam, ranije je vozio i mbogo više raje iz provoda.

“Prije se znalo u koliko iz koje kafane stigne poziv i od koga. Raja je dernečila. Ne znam koliko sam puta pomirio djevojku i momka koji bi se svađali zbog ljubomore.

Sjećam se jedne scene kad se djevojka toliko napila da se momak izvinjavao čitavo vrijeme u njeno ime. Nažalost, kaže nam raja u Sarajevu se vazda švalerala i često sam morao tražiti bočne ulaze kad bih vozio nekog na adresu.

Koliko samo ljubavnika i ljubavnica znam, mogao bih razoriti na hiljade brakova, dodaje. U taxiju se naslušate svega, žene obično pričaju o djeci i činjenici da su previše zaposlene i da je sve na njima. Muškarci bacaju šuplju o sportu i državi koja propada.

“Na penzionere sam pravo slab. S njima pričam o skupom životu i lijekovima. Poštenijih platiša nema na svijetu”.

Kaže nam i to da ima jednu mušteriju koju vozi osam godina. To više nije mušterija, to postane prijatelj. Na pitanje ima li zanimljivih angdota, kaže nam da se sjeća kada mu se gospođa Nasiha umalo porodila u autu.

“ Nikad to neću zabiravit. Muž joj je bio na terenu, a ona je kako kaže osjećala bolove. I dan danas se sjećam, iako je bio decembar, da sam se preznojio do Jezera.”

Bilo je tu i ružnih situacija, prgavih nušterija. Sjećam se jedne tužne scene kad mi je jedna majka došla do auta i rekla; Sine ja sam slaba mislim da imam koronu, ja drugog načina nemam da odem na pregled, sinovi mi se plaše da ih ne zarazim. Tu scenu ne mogu zaboraviti.

Mnoštvo je priča koje svaki taxo zna, nije ovo lagan posao, a opet ništa drugo ne bih mogao raditi u životu, kaže nam.

Na pitanje je li bilo opasnih situacija, odgovara da jeste, ali ko i u svakom poslu, važno je biti spreman i spretan, zaključuje na kraju razgovora.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija