Otkud Nermin Muzur u Konakovićevoj delegaciji u Podgorici?

Otkud Nermin Muzur u Konakovićevoj delegaciji u Podgorici?


 

Šef bh. diplomatije Elmedin Konaković nalazi se na mini regionalnoj turneji, a na put u Podgoricu poveo je i svog dobrog prijatelja, inače načelnika Ilidže – Nermina Muzura (NiP).

Tome svjedoči videosnimak koji je objavio Ured predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. U delegaciji ministra vanjskih poslova BiH se jasno vidi i Muzur, i to za vrijeme sastanka Đukanovića i Konakovića piše Klix.

Redakcija portala Klix.ba je kontaktirala Mirelu Bubalo, savjetnicu za medije ministra vanjskih poslova BIH Elmedina Konakovića koja nam je potvrdila da Nermin Muzur nije bio član delegacije MVP-a, ali da je prisustvovao sastanku.

“Nermin Muzur nije bio član delegacije. On je bio ovdje u vlastitom aranžmanu, ali je bio sinoć na sastanku ministra Konakovića i predsjednika Đukanovića. Nermin Muzur se danas vraća kući, a mi nastavljamo sastanke s premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem, a onda idemo za Srbiju”, rekla je.

Od Konakovićeve savjetnice za medije smo saznali i da je Nermin Muzur sa svojim vozilom bio i pod policijskom pratnjom u koloni iz Sarajeva do Podgorice te je bio najavljen policijskim organima, iako je, ponavljamo, putovao privatno, a ne kao član delegacije bh. ministarstva.

Konaković preskočio časove iz politike: Evo gdje je pogriješio državni ministar

Iz Konakovićevog kabineta su nam dodatno rekli i kako će “ovakav način upoznavanja i ostvarivanja kontakata funkcionera, ne samo NiP-a već i ostalih stranaka, na sastancima gdje se procjeni da to njima može biti korisno u njihovim javnim poslovima koje obavljaju biti praksa MVP-a i ministra, ali pod uslovom da troškove snosi ta osoba, a ne MVP.”

S obzirom da aktuelni načelnik Općine Ilidža nije član Konakovićevog kabineta, potpuno je nejasno iz kojeg razloga se Muzur našao na zvaničnom sastanku crnogorskog predsjednika i bh. ministra vanjskih poslova, no sigurno će biti prilike da objasni i ovu situaciju.

Prije dva dana Muzur se pohvalio na Instagramu kako je šef diplomatije BiH posjetio Općinu Ilidža.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nermin Muzur (@nerminmuzur)

Inače, Đukanović je izrazio zadovoljstvo što je Konaković u posjeti Crnoj Gori ističući da je ovako brza posjeta potvrda međusobnih dobrih odnosa ove dvije države


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija