Šta se dešava na Bradini: Kilometarske kolone, deseci automobila zaglavljeno u snijegu

Šta se dešava na Bradini: Kilometarske kolone, deseci automobila zaglavljeno u snijegu


Na prevoju Bradina, na magistralnom putu M-17 Tarčin- Konjic, formirane su ogromne kolone vozila zbog snijega.

Kako saznajemo, deseci automobila su zaglavljeni, a zastoj je u oba pravca.

Iz BIHAMK-a su upozorili da je zbog ugaženog snijega otežano saobraćanje na putevima: Sarajevo- Konjic (Ivan Sedlo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Prozor- Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Bosanski Petrovac- Drvar (Oštrelj) i Bosanski Petrovac- Ključ (Lanište).

“U tim krajevima preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Dok je na dionicama Posušje-Jablanica (Blidinje), Olovo- Kladanj (Karaula), Srednje- Olovo (Nišići) i Sarajevo-Rogatica (Romanija) za teretna motorna vozila OBAVEZNA upotreba lanaca. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije”, saopćeno je.

Zbog obilnih kišnih padavina u ostatku naše zemlje, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji, kazali su.

Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala. Stoga, apelujemo na vozače da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa piše RadioSarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija