Nakon 54 dana pronađena mama bebice koja je provela 128 sati ispod ruševina!

Nakon 54 dana pronađena mama bebice koja je provela 128 sati ispod ruševina!


Nakon što je 128 sati kasnije izašla iz ruševina u Hataju, 3,5-mjesečna Vetin Begdas, koju su zdravstveni zvaničnici nazvali “Misterija”, ponovo je spojena sa svojom majkom.

Povrijeđena je Yasemin Begdas, majka bebe, dok su njen otac i dva brata izgubili život, piše Anadolija.

Beba je nakon prve intervencije odvedena u gradsku bolnicu Adana. Beba nije imala zdravstvenih problema, prebačena je na institucionalno zbrinjavanje. Medicinske sestre su bebu nazvale ‘Gizem’.

Beba je kasnije prensena u Ankaru predsjedničkim avionom, nakon pregelda u Gradskoj bolnici Etlik smještena je u ustanovu pri Ministarstvu porodice i socijalnih usluga.

Ministarstvo, koje je kontaktiralo porodicu nakon pregleda, utvrdilo je da je uzorak DNK uzet od porodice i bebe kompatibilan

Majka i beba ujedinjene nakon 54 dana

 

Ministarstvo, koje je preduzelo akciju da ponovo spoji bebu sa njenom porodicom, odvezlo je bebu u Adanu privatnim avionom iz Ankare.

Ministarka Derya Yanik, koja je boravila u Adani, spojila je bebu sa majkom Yasemin Begdas, koja se nalazi na liječenju u gradskoj bolnici Adana. Bilo je emotivnih trenutaka kada su se majka i beba ponovo ujedinili.

Naznačujući da su postigli ponovno ujedinjenje majke i bebe nakon 54 dana, Yanik je rekla: “Mnoge provincije su bile pogođene zemljotresom u Kahramanmaraşu 6. februara. Jedna od najteže pogođenih je Hatay. Beba, koja je pronađena 128 sati nakon potresa od strane timova za potragu i spašavanje, je zaista čudo. Njegov opstanak, a nikakvo zdravlje. Činjenica da nije imao problema je mnogo uticala na sve nas”.

Objašnjavajući napore uložene da se beba ponovo spoji sa svojom porodicom, Yanık je rekla: “Njegova majka se i dalje liječi. Nema problema u njenom općem zdravstvenom stanju. Nakon što se oporavi, ostavit ćemo Gizem na čuvanje njene majke.

Ali Gizem je sada naša I beba. Naša podrška kao Ministarstva porodice i socijalnih usluga. On će uvijek biti uz Gizemovu stranu”, dala je svoju procjenu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija