Financijsko stanje porodice Izetbegović: Posjeduju automobil od 80.000 KM

Financijsko stanje porodice Izetbegović: Posjeduju automobil od 80.000 KM


Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas izjave o imovinskom stanju 665 zvaničnika izabranih na Općim izborima održanim 2. oktobra prošle godine.

“Centralna izborna komisija BiH, u skladu sa članom 15.9 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine omogućava da obrasci koji sadrže izjave o ukupnom imovinskom stanju budu dostupni javnosti. Centralna izborna komisija BiH nije odgovorna za tačnost podataka koji se odnose na podatke sadržane u obrascu”, stoji u sopćenju.

Objavljena baza podataka sadrži Izjave o imovinskom stanju 665 izabranih zvaničnika na Općim izborima 2022. godine uključujući i zamjenske mandate.

“Centralna izborna komisija BiH je pri objavljivanju Izjave o imovinskom stanju vodila računa o zaštiti ličnih podataka izabranih lica, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH”, dodaje se u saopćenju.

Sebija Izetbegović prijavila je da posjeduje apartman na Bjelašnici koji vrijedi 100.000KM. Također da posjeduje 1/2 kuće u vrijednost 125.000 KM te zemljište 1/2 u vrijednosti 60.000KM.

Prijavljeno je da posjeduje automobil marke Mercedes od 80.000 KM a da na računu ima 50.000 KM koje je naslijedila od prodaje stana koji je bio u vlasništvu njene majke. Od kredita ima onaj u Turskih Zirat banci od 85.000 KM.

Njen suprug Bakir također ima kredit u Turskih Zirat Banci u iznosu od 89.193,33 KM.

Detaljni pregled imovinskih kartona političara možete pogledati na stranici Centralne izborne komisije BiH.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija