Za godinu dana u TK ukradeno 97 vozila: Otkriveno 57 počinilaca

U 2018. godini na području TK ukradeno je 97 vozila što je za 41 vozilo više nego godinu prije. Na posljednjoj sjednici, Vlada TK prihvatila je Informaciju o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona za 2018. godinu u kojoj je evidentno smanjenje broja krivičnih djela kao što su krađe, prijevare i razbojništva, ali i ukupan broj krivičnih djela manji je u odnosu na predhodnu godinu.

Policija je u toku prošle godine uspjela rasvijetliti čak 67,5 posto krivičnih djela. U 2018. godini na području TK ukradeno je 97 vozila što je za 41 vozilo više nego godinu prije. „Otkriveno je 57 počinilaca.

Najveći broj vozila su vozila manje vrijednosti i starije proizvodnje, dok su nešto manje od 1/3 skupocjena vozila. Moram naglasiti da je trend krađe vozila skoro i zaustavljen, jer smo uspjeli osujetiti kriminalne grupe koje su radile na području našeg kantona.

Pratimo situaciju, pa ćemo vidjeti u narednom periodu kako će to izgledati“ rekao je Dževad Korman, direktor Uprave policije za RTV SLON

 

(VIDEO) Pokušao ukrasti Mercedes na benzinskoj, reakcija vlasnice ga zaprepastila

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments