(FOTO) Po visokim temperaturama u kolonama i do tri sata, u vozilima dosta djece

Zbog asfaltiranja alternativnog puta kroz Vranduk čitav saobraćaj preusmjeren je kroz tunele zbog čega su se stvorile kilometarske kolone iz pravca Doboja i Zenice ka Vranduku. 

Najfrekventniji granični prijelazi u srcu sezone godišnjih odmora ništa su u odnosu na haos koji vlada cijeli dan na magistralnom putu M-17, a sve zbog rekonstrukcije tunela ”Vranduk” koja je počela u novembru prošle godine.

Naime, zbog asfaltiranja dijela regionalnog puta Zenica – Tetovo – Nemila, tačnije onog u Nemili, a koji se, inače, koristi kao alternativa ukoliko želite izbjeći haos ispred tunela ”Vranduk”, danas je kompletan saobraćaj bio preusmjeren na M-17, odnosno kroz tunel.

Zbog ogromnog broja automobila, kamiona, autobusa, koji pristižu iz oba smjera i saobraćaju najfrekventnijim putem M-17, nastao je potpuni kolaps. U borbi sa strpljenjem, na visokim temperaturama, nervozni vozači automobila u već formiranim kilometarskim kolonama maštaju da se na improviziranom semaforu pokaže zeleno svjetlo.

Kolona koja je stvorena na magistralnom putu iz pravca Žepča stigla je čak do Topčić-Polja, što i najbolje svjedoči kakav je haos vladao na ovoj dionici.

Zbog svega navedenog, situaciju su pokušali kontrolirati policijski službenici MUP-a ZDK, koji su regulirali saobraćaj i svakodnevno su ispred tunela ”Vranduk” i omogućavaju da sve protječe bez problema.

Dobre vijesti stižu za sve one koji planiraju putovati ovom dionicom ili su u koloni, budući da je saobraćaj konačno počeo prolaziti kroz Nemilu, odnosno obilaznicu, potvrđeno je za “Avaz” iz policije.

⁃ Prije sat završeno je asfaltiranje i stvoreni su uvjeti da se omogući saobraćaj za putnička vozila kroz Nemilu. Zavisno od situacije, vidjet ćemo hoće li i lakša teretna vozila, također, biti preusmjerena na alternativni put. Sada će, zasigurno, biti rasterećen saobraćaj kroz tunel – kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK.

Podsjetimo, rok za završetak radova na tunelu ”Vranduk”, kada bi ovaj haos trebao postati prošlost, jeste mart naredne godine prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments