Vlasnik plaže se obratio javnosti nakon incidenta sa djevojkom u burkiniju: Tvrdi da je snimak montiran

Vlasnik plaže se obratio javnosti nakon incidenta sa djevojkom u burkiniju: Tvrdi da je snimak montiran


Nakon incidenta na privatnoj plaži “Rocky Beach” u Utjehi, Crna Gora, vlasnik plaže, Dragan Đ. (64), tvrdi da je snimak montiran i isječen kako bi ga prikazao u lošem svjetlu. Snimak svađe koji se pojavio na društvenim mrežama izazvao je buru nakon što je prikazao kako vlasnik plaže izbacuje maloljetnu djevojku inicijala I.A. i njenu porodicu zbog nošenja burkinija.

Vlasnik Dragan Đ. istakao je svoju stranu priče za RTCG, naglašavajući da je zabranjeno kupanje u bazenu odjeven u odjeći i da su takva pravila jasno istaknuta na tabli ispred kupališta. On je istakao da su muslimanke slobodne nositi burkini i hidžab i kupati se u moru, ali da je bazen poseban slučaj iz higijenskih razloga.

“Nažalost, snimak koji se pojavio na društvenim mrežama nije u potpunosti tačan. Isječen je tako da me prikaže u negativnom svjetlu. Prijavili su me i dao sam izjavu policiji. Uzvratit ću krivičnom prijavom jer smatram da je snimak montiran”, izjavio je Dragan Đ.

– Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podnijeti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno isječen i tako objavljen. Ko živi u Baru, zna ko je Dragan. Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane, u mojoj firmi radi 80 posto muslimana, sarađujem sa njima, moji gosti su muslimani. Nikada nisam imao problema, ali su pravila za sve ista, nije dozvoljeno kupanje u bazenu u odjeći iz higijenskih razloga – završio je Dragan.

Incident na privatnoj plaži izazvao je žučnu raspravu. Na snimku se čuje kako vlasnik odbacuje porodicu muslimanske vjeroispovijesti, ističući da se 300 gostiju buni protiv takvih situacija. Vlasnik ističe da je pravilo vezano za bazen doneseno iz higijenskih razloga i da postoje mnoge druge plaže na kojima gosti mogu uživati.

– 300 gostiju se buni protiv toga. Ja treba vama da se prilagođavam? Imate 1.000 drugih plaža, idite tamo, ovdje ne možete. Kraj priče – čuje se na snimku kako vlasnik tjera porodicu muslimanske vjeroispovijesti.

– Mi ćemo da idemo, ali hoću da znam razlog – insistirala je žena koju je vlasnik plaže tjerao.

– Zato što mrzim muslimane – rekao je Dragan, pominje se u snimku koji je navodno montiran, kako on tvrdi.

Državni tužioci iz Osnovnog državnog tužilaštva u Baru i Višeg državnog tužilaštva u Podgorici su ocijenili da postupanje vlasnika privatne plaže ne predstavlja krivično djelo, te da ne postoje osnovi za krivično gonjenje vlasnika. Tužilaštvo nije prepoznalo elemente krivičnog djela u incidentu.

Porodica djevojčice je prijavila incident policiji, tvrdeći da su vlasnik i osoblje restorana “Roki bič” izvrijeđali njihovu kćerku i nisu im dozvolili ulazak na plažu zbog nošenja burkinija. Policija će istražiti ovu prijavu i, ukoliko se utvrdi postojanje prekršaja, pokrenuti odgovarajući postupak.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija