Efendić odgovara na optužnicu: ‘Agresori mirnim putem zauzeli institucije BiH’

Efendić odgovara na optužnicu: ‘Agresori mirnim putem zauzeli institucije BiH’


Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Semir Efendić, iznio je svoje stavove u vezi nove optužnice koju je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo protiv nekadašnjih komandanata i pripadnika Armije Republike BiH. Efendić ističe da se oni koji su branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu sada suočavaju s odbranom od vlastite zemlje, jer su agresori iz prošlosti “mirnim putem zauzeli njene institucije”.

Efendić je dodao: “U međuvremenu, agresori su koristili sredstva političkih igara uz pomoć naivaca i jeftinih političkih manipulacija da bi ostali na vlasti ili se domogli položaja. Sve što su uradili kako bi zadobili ili zadržali fotelje nazivaju ‘kompromisom’.”

Optužnica koju je podigao tim tužilaca Posebnog odjela za ratne zločine tereti 13 osoba, nekadašnjih komandanata i pripadnika Armije Republike BiH, za ratne zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti. Ti događaji datiraju iz decembra 1992. godine, u mjestu Jošanica kod Foče, gdje je izvješteno da je ubijeno 56 civila srpske nacionalnosti, a još desetine ranjeno.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija