Mostar: Građanin pronašao novčanik i predao ga policiji, a tamo nestao

Mostar: Građanin pronašao novčanik i predao ga policiji, a tamo nestao


Nedavni događaj u Mostaru izazvao je zabrinutost u vezi sa postupanjem lokalne policije. Građanin koji je kako kaže za Bljesak.info pošteno predao pronađeni novčanik sa 10 KM u gotovini, kreditnom karticom i osobnim dokumentima, suočio se sa situacijom u kojoj je nestao njegov novac nakon što je novčanik predao u policiji.

Naime, incident se dogodio tokom poslednje utakmice Zrinjskog, kada je građanin izgubio svoj novčanik. Pošteni pronalazač, konobar koji je radio na stadionu, novčanik je predao u MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNŽ). Međutim, kada je građanin otišao da preuzme svoje stvari, dobio je samo svoje dokumente i kreditnu karticu – novac i novčanik nisu bili prisutni.

Građanin tvrdi da je odmah otišao u MUP kako bi preuzeo svoj novčanik, ali je tada dobio obavještenje da se stvari često pojavljuju tek nakon nekoliko dana. Nakon odlaska do prostorija FK Zrinjski, gdje je saznao identitet konobara koji je pronašao novčanik, saznao je da je isti čovjek odnio novčanik u MUP i predao ga. Međutim, kada je ponovno došao u MUP s konobarom kako bi pokupili novčanik, policija je tvrdila da je novčanik nestao sa novcem.

”Bio sam na utakmici Zrinjskog na gornjoj tribini i izgubio novčanik s dvije hrvatske osobne, moja i od supruge, kreditnom karticom iz Irske i 10 KM. Budući da je sestra stavila oglas na Facebook da je izgubljen novčanik na utakmici, dobio sam poruku od jednog gospodina što je radio na osiguranju iz Delta security da je novčanik pronašao jedan od konobara koji je radio na stadionu i predao ga u MUP”, govori.

Načelnik policije se upleo u situaciju i naglasio je da građani trebaju vjerovati policiji te da čak i ako je izgubljena i jedna marka, to je još uvijek vlasništvo građanina. Odlučio je da se napravi zapisnik o događaju kako bi se istražio slučaj i otkrilo ime i prezime policajca koji je radio prethodne noći.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija