Kenan Magoda tuži koleginicu Borić za klevetu – Traži 8.000 KM odštete

Kenan Magoda tuži koleginicu Borić za klevetu – Traži 8.000 KM odštete


Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenan Magoda iz SDP-a, podnio je tužbu protiv članice Predsjedništva SDP-a, Besime Borić, tražeći od nje iznos od 8.000 KM kao odštetu zbog tvrdnji koje je iznijela u vezi s njegovim imenovanjem za ministra. Ovaj spor proizlazi iz situacije u kojoj je Borić javno izrazila sumnju u postupak imenovanja Magode za ministra, povezujući ga sa optužbama za nasilje u porodici.

Naime, Besima Borić je u martu istakla da je grupa žena, većinom članica Foruma žena SDP-a, izrazila šok zbog imenovanja Magode za ministra kulture i sporta, s obzirom na informacije koje su tada cirkulisale o njegovom navodnom nasilničkom ponašanju prema bivšoj supruzi. Borić je u svojim izjavama ukazala na vijesti koje su se pojavile na različitim portalima, oslanjajući se na svjedočenja Magodine bivše supruge i sudske presude o zabrani približavanja žrtvi nasilja.

Nakon ovog spora u medijima, Magoda je donio odluku da podnese tužbu protiv Borić za klevetu. Kroz pravni proces, Ministar Magoda želi osporiti tvrdnje koje su bile iznesene o njemu i osigurati zaštitu svojeg ugleda. U zahtjevu za odštetom, Magoda traži iznos od 8.000 KM kao naknadu za štetu koja mu je nanijeta njegovim navodnim povezivanjem s nasiljem u porodici.

Besima Borić je, kao reakciju na tužbu, objavila na svom Facebook profilu sliku tužbe uz komentar: “Samo da vas podsjetim kako prolazite kad se pokušavate boriti protiv nasilništva.” Ovaj komentar sugerira da Borić očekuje da će se javnost pozabaviti temom nasilja u porodici i njenim posljedicama.

Imenovanje Kenana Magode za ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo izazvalo je kontroverze i unutar SDP-a. Iako je podržan od strane nekih kolega iz SDP-a, Naše stranke i NiP-a, dio stranačkih članova izrazio je negodovanje zbog optužbi za nasilje protiv Magode. Ovaj slučaj potiče raspravu o odgovornosti političkih lidera i članova da se suoče s optužbama i javnim percepcijama kako bi se očuvala integritet i transparentnost unutar političke scene.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija