Incident u vojnoj kasarni Pazarić – Vojnik napao kolegu nožem, ministar Helez reagirao

Noćas, u kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću, dogodio se incident između dvojice kandidata za prijem u vojnu službu u Oružane snage BiH. Incident se odigrao u okvirima Centra za osnovnu obuku Komande obuke i doktrine Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Naime, jedan kandidat je krenuo napasti drugog koristeći nož, ali su na vrijeme spriječeni te nije došlo do fizičkog kontakta između njih dvojice.

Prema informacijama koje je dostavila Radiotelevizija Republike Srpske (“RTRS”), napad se odigrao oko 02:30 časova noćas. Prema saznanjima “RTRS”-a, incident je prethodno eskalirao tokom prethodnog dana, kada je isti vojnik, navodno, fizički napao svog kolegu.  Nakon što su njih dvojica razdvojeni tokom dana, bošnjački vojnik se izvinio svom srpskom kolegi.

Ministar Zukan Helez, nadležan za vojna pitanja, ekspresno je reagirao na ovaj zabrinjavajući incident. Prema izvorima, ministar Helez je donio odluku o udaljavanju bošnjačkog vojnika sa obuke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79