TV Pink izvještava o ruskoj agresiji na Ukrajinu – Promjena stava u srpskim medijima

TV Pink izvještava o ruskoj agresiji na Ukrajinu – Promjena stava u srpskim medijima


U okviru promjene stava u srpskim medijima, TV Pink, koja je često bila povezivana s podrškom vlasti Aleksandra Vučića, izvještava o ruskoj agresiji na Ukrajinu kao ozbiljnom događaju.

Dok većina svijeta osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu i stavlja se na stranu žrtve, Srbija je dosad zadržavala neutralan stav i odbijala se jasno izjasniti u tom kontekstu. Međutim, nova situacija pokazuje promjenu u medijskom izvještavanju, posebno u TV Pinku, te ukazuje na to da srpska javnost sve više dobija priliku čuti i drugačije perspektive o događajima.

Mladen Mijatović, novinar TV Pinka, izvještava iz Ukrajine o napadima ruske vojske na teritoriju Ukrajine, označavajući Rusiju kao agresora. Ovakvo izvještavanje predstavlja značajno odstupanje od prethodnog pristupa medija u Srbiji, koji su često bili skloni favoriziranju ruske strane u međunarodnim sukobima.

Promjena stava u srpskim medijima ukazuje na kompleksnost političkih i diplomatskih odnosa, kako unutar Srbije, tako i šire. Ova promjena može imati utjecaj na percepciju javnosti o međunarodnim događajima i podršci prema različitim stranama u konfliktima. Iako je rano donositi zaključke o dugoročnim posljedicama, ova nova dinamika svakako potvrđuje važnost medijske slobode i odgovornog izvještavanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija