Ugašena loza Onder: Denis (23) bio perspektivan IT stručnjak, spremao svadbu

Ugašena loza Onder: Denis (23) bio perspektivan IT stručnjak, spremao svadbu


Gradačac je neutješan zbog ubistva  Nizame Hećimović i Denisa Ondera(23), sposobnog IT stručnjaka, kao i njegovog oca Đengiza.

– Niza je bila fina i velika je grehota za to nevinašce što je ostalo i bez majke i bez oca. A nevini momak koji je sa to malo godina mnogo stekao poštenim radom nastrada ni kriv ni dužan.

Koliko znam njegov otac Đengiz je imao sukob sa ubicom, a ne on. Denis je bio duša, čaršijsko dijete. Vrijedan, ljubazan, nasmijan. Takav je bio – rekao je jedan mladić zaposlen u lokalima nadomak mjesta na kojem je Denis ubijen u kolima u pokretu.

Njegovo mišljenje dijele i radnici iz susjednog lokala koji su ga vidjali i sa njim bi popričali skoro uvijek kada bi tu u kraju jeo u lokalima. Radnici iz fast food-a Denis se skoro povjerio da planira da proda Volvo džip u kojem ga je Nermin Sulejmanović upucao.

– Pričao mi je dva dana prije nego što se ova tragedija dogodila da hoće da proda svoj džip jer je mogao za njega da uzme 45 hiljada- priča djevojka suznih očiju.

Prepričava da je nesrećnik i kupca za kola bio našao i da je znao gdje će odmah da uloži novac.

Foto: Anadolu Agency

Auto u kom je ubijen Denis

– Pare je htio da uloži u opremanje novog stana koji je kupio u novoj lijepoj zgradi u gradu, ali nije mu se dalo. Htio je da se osamostali pa i oženi. Mnogo je žalosno što ga više nema i što ga nikada više neću vidjeti- uz plač zaključuje Gradačanka.

Ubistvo koje je potreslo Gradačac i šire područje dogodilo se 11. avgusta kada je Nermin Sulejmanović pucao u Đengiza, Denisa i Harisu Onder. Đengiz i Denis su podlegli povredama, dok se Harisa i dalje bori za život u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Okupljeni na sahrani Ondera su izrazili duboku tugu i bol zbog gubitka oca i sina. Mnogi su se prisjetili ljubavi i topline koju su Đengiz i Denis donosili u svoje okruženje. Njihova tragična sudbina ostavila je prazninu koju će teško popuniti.

Foto: Anadolu Agency

Jedan poseban trenutak sa sahrane izdvojio se kroz objavu na Instagram profilu bosanske voditeljke Hane Hadžiavdagić. Sestra i kćerka ubijenih, Denisa i Đengiza Ondera, jecajući je izrazila svoju bol i nemoć. U emotivnom komentaru, Hana je podijelila dijalog sa sahrane, kada je lokalni imam upitao okupljene hoće li oprostiti ubici.

Odgovor je bio jednoglasan – “Hoćemo.” Međutim, Hana je izrazila svoje lične patnje i dilemu, ističući da sebi ne može da oprosti što je upoznala Sulejmanovića, optužujući sebe zbog njihovog susreta kada joj je bilo samo 16 godina.

– “Hoćete li mu oprostiti”, pita lokalni imam džematlije. “Hoćemo”, odgovaraju. Kćerka i sestra ubijenih Ondera jeca: “Ja sebi ne mogu da oprostim. Svi mene krive jer sam ih ja upoznala. A šta sam ja znala”, dodaje nakon mučne pauze isprekidane suzama, pa zaključuje, “Bilo mi je samo 16 godina”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija