Sa tržišta BiH povučena je ova narukvica: “Opasan proizvod odmah ga prestanite koristiti”

Sa tržišta BiH povučena je ova narukvica: “Opasan proizvod odmah ga prestanite koristiti”


Narukvica je povučena i jer nije usklađena sa Uredbom o registraciji, evaluaciji, autorizacijii ograničavanju hemikalija (REACH), saopšteno je iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH

Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučena je narukvica sa perlama i kopčom “H&M” jer predstavlja hemijski rizik zbog povećane koncentracije olova i kupcima se preporučuje da je odmah prestanu koristiti i da je vrate prodavnicu.

Narukvica je povučena i jer nije usklađena sa Uredbom o registraciji, evaluaciji, autorizacijii ograničavanju hemikalija (REACH), saopšteno je iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o narukvici “”H&M” čiji je broj 1163609, narudžba 498512, 433537, 498564, 433538, 482859, zemlja porijekla Italija, a prodavana je u prodavnicama ove firme na odjeljenju za muškarce i na internet stranici (hm.com) od 28. decembra prošle godine do 11. marta ove.

Uvoznik je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta, uništavanja proizvoda i informisanja potrošača.

“Odmah prestati sa korištenjem proizvoda i vratiti ga u najbližu ‘H&M’ prodavnicu da bi bio refundiran cjelokupan iznos novca ili posjetiti korisnički servis na internet stranici (hm.com). Nije potrebno dostaviti račun”, naveli su iz Agencije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija