Extreme sport dobio žalbu protiv Općine Trnovo: Džaba kad im je kolibu srušio Berilo

Extreme sport dobio žalbu protiv Općine Trnovo: Džaba kad im je kolibu srušio Berilo


Jedan od rijetkih koji je reagovao na neplansku gradnju koja uništava sve što je lijepo u Babinom Dolu je Mirvad Zenuni, predsjednik Extreme Sport Cluba Sarajevo. I upravo te njegove riječi su dovele do toga da načelnik Bjelašnice pokaže ko je glavni, ko se pita i odlučuje.

Koliba koja je izgrađena u Babinom Dolu, koja je bila dom za brojne putnike namjernike, slučajne posjetioce, sportiste, avanturiste, volontere, humanitarce, koliba koja se uklapala u ambijent kao da je rođena sa planinom danas više ne postoji.

Administracija Općine Trnovo, sa načelnikom Ibrom Berilom na čelu je odlučila da je upravo taj objekat smetnja novom koji će uskoro nići usred planine, pretpostavljamo kao svemirski brod, kao što je i većina drugih do sada izgrađenih piše Crna-Hronika.

Extreme Sport Club Sarajevo ostao bez kolibe: “Berilo pokazao ko je “glavni”

Nakon dvije godine od rušenja kolibe, Extreme Sport Club Sarajevo uvažena je žalba u korist protiv Općine Trnovo.

“Nakon 2. godine dobijemo odgovor na “hitnu” na žalbu koju smo uputili Kantonu Sarajevo a u vezi sa rješenjem o rušenju klupske kolbe Exrreme Sport na Bjelašnici.

Danas dobijemo pozitivan odgovor u našu korist protiv Općine Trnovo.

Ministarstvo prostornog uređenja je utvrdilo da je naša žalba osnovana te da je Općina Trnovo napravila niz propusta.

Koliba je srušena, balvan još uvijek vlada i čini razna zla. Danas čujem da hoče da sruše odnosno preotme kolibu GSS-a na ski stazi. Pa dokle više i ima li kraja toj pohlepi? – pita se predsjednik kluba Mirvad Zenuni.

Drama oko rušenja kuće na Bjelašnici: “Došlo je 100 policajaca, bili su naoružani do zuba. Ušli su s bagerima i srušili su najljepšu kuću”

Podsjećamo, Extreme Sport Cluba Sarajevo je bio primoran po vrlo nepovoljnim vremenskim uslovima srušiti svoje dugogodišnje sjedište. Materijal, koji je bilo moguće sačuvati, su uskladištili čekajući novu priliku i lokaciju za novi, još ljepši objekat.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija