Vršnjaci maltretirali druga u školi i snimili video: Molio ih da ga obrišu, tražili mu da plati

Vršnjaci maltretirali druga u školi i snimili video: Molio ih da ga obrišu, tražili mu da plati


Nekoliko učenika jedne zagrebačke srednje škole bilo je umiješano u brutalno premlaćivanje vršnjaka, a nakon toga su otvorili Instagram profil na kojem su objavili snimku tog napada. Profil je brzo stekao oko 3.800 pratitelja u roku od 49 sati. Žrtva premlaćivanja je zamolila administratora profila da ukloni snimak, no umjesto toga, dobila je odgovor da će morati platiti ako želi da se snimak ukloni.

Majka žrtve odlučila je otići u policiju i prijaviti incident. Unatoč prijavi, Instagram profil s užasnom snimkom ostao je aktivan.

Novinari portala 24 sata kontaktirali su direktora škole, čija izjava izaziva zabrinutost. Direktor je rekao: “Ne opravdavam nasilje, ali uvijek se istražuje pozadina napada. Nije ga iz čista mira napao, očito je postojao neki prethodni sukob između njih. Na sjednici nastavničkog vijeća odlučit ćemo hoće li biti kažnjen jedan ili obojica učenika ili eventualno još neki drugi učenici. Ne možete samo tako izbaciti dijete iz škole, eventualno mu možete izreći neku mjeru.”

U međuvremenu, zagrebačka policija potvrdila je da je jedan od maloljetnih napadača koji je pretukao vršnjaka priveden u policijske prostorije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija