Ko je za pranje državnih automobila plaćao minimalno 200 KM?

Ko je za pranje državnih automobila plaćao minimalno 200 KM?


Redakcija portala “TIMES.BA” došla je do nezvaničnih saznanja kako je Selmanović i ranije bio umješan u sumnjive aktivnosti gdje se sumnjalo na bacanje eksplozivne naprave u jedno dvorište u naselju Klanac.

Slučaj nikada nije dokazan odnosno počinitelj nije pronađen. No za Safeta Selmanovića postoji tvrdnja da je bio doušnik korumpiranih pojedinaca službenika Policije BD a preko njih i doušnik OSE.

Piše: Mirza Dervišević

Naime Selmanović je dojavljivao nekim ugostiteljskim objektima kada i gdje će biti neka racija ili policijska akcija.

Na kraj krajeva postavlja se pitanje tko je dao oružani list odnosno dozvolu za posjedovanju oružja Selmanoviću?

Safet Selmanović često je bio viđen kako na kafama tako i u prostorijama “JZU BRČKO” jer je blizak između ostalog i s poznatim harmonikašem odnosno direktorom “JZU BD BIH” Emirom Osmanovićem. Neki svjedoci tvrde da su za vrijeme sastanka znali zateći Selmanovića kod Osmanovića u direktorskoj kancelariji.

Emir Osmanović je par dana prije napada na Mirzu Derviševića također viđen na parkingu “JZU BRČKO” u društvu Safeta Selmanovića i Miralema Alića osumnjičenih napadača i pomagača.

No kada je u pitanju Azur Hadžić navodni rođak Miralema i Mirze Alića odnosno napadača Miralema Alića jako interesantna činjenica je da su neki od ključnih ljudi iz istrage odnosno policije naknadno mjesec dana posle napada viđeni u jednom ugostiteljskom objektu zajedno sa Azurom Hadžićem i to sa službenim vozilom.

Svi nabrojani u ovoj priči direktno su vezani za Eseda Kadrića i SDA kao i Aliju Denjagića odnosno Slađana Despotovića zvanog Slaki, njih sve zajedno veže politika kao zajednički sadržilac.

Šokantna činjenica je da su stvari sada mnogo bistrije nego što su se činile. Uvidom u poslovanje autopraonice “SS MORNAR” čiji je direktor i vlasnik Safet Selamnović uočeno je da su visokiom cijenama usluge od Selmanoviću plaćali “Obavještajno sigurnosna Agencija BIH – OSA” kao i “JZU BRČKO” ali i “Javno Preduzeće Komunalno – JKP”. No pored navedenog nepoznatim tenderom i Policija BD BIH. jedno vrijeme je prala svoje vozilo kod Selmanovića i to nije tajna.

No ono što je takođe jako interesantno je da je u detaljima firme “SS MORNAR” koja je u vlasništvu Safeta Selmanovića u e-mail adresi navedena firma “FISKAL BRČKO” što je i vidljivo u izvještaju. No uvidom u “FISKAL BRČKO” došli smo do podatka da je to zaista oficijalna odnosno zvanična e-mail adresa sasvim druge firme iz Brčkog koja je registrovana na drugoj adresi odnosno na adresi Musala 21, 76100 Brčko.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija