Portir pretrpio ozbiljne opekotine drugog stepena u požaru Gradačcu. Oglasio se i MUP TK

Portir pretrpio ozbiljne opekotine drugog stepena u požaru Gradačcu. Oglasio se i MUP TK


U toku noći požar je izbio u preduzeću IMK Kula u Gradačcu.

Požar je stavljen pod kontrolu, ali još nije potpuno ugašen.

– Dana 10.10.2023.godine, oko 05:40 sati, PS Gradačac prijavljeno je da gore proizvodni pogoni IMK Kula Gradačac locirani u Ul. 25 novembra u Gradačcu. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS/PU Gradačac, i pripadnici profesionalnih vatrogasnih jedinica Gradačac, Srebrenik i Brčko koji još gase požar. Jedno lice, radnik obezbjeđenja – portir navedenog objekta zadobio je povrede (opekotine) prilikom pokušaja gašenja požara te je upućen na JZU UKC Tuzla. O događaju je obaviješteno KTTK, dok će uviđaj izvršiti uviđajna ekipa SKP UP MUP-a TK, prema uputama i pod nadzorom dežurnog Tužioca kada se za to steknu potrebni uslovi – naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Portparolka UKC Tuzla, Ersija Aščerić Mujedinović izjavila je da je jedan od radnika fabrike, inicijala M.M., pretrpio ozbiljne opekotine drugog stepena na šakama, podlakticama i licu. Srećom, brza reakcija i stručnost medicinskog osoblja na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla (UKCT) pomogla je sanirati dobijene povrede i radnik je upućen na ambulatno liječenje.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija