Prvi snijeg ove sezone obijelio Vlašić

Prvi snijeg ove sezone obijelio Vlašić


Nakon što je zabilježen prvi snijeg u Hrvatskoj i Sloveniji, bijele pahulje stigle su i u Bosnu i Hercegovinu, prekrivši planinu Vlašić.

Podsjetimo, meteorolog Nedim Sladić govorio je nedavno kada možemo očekivati neke ozbiljnije promjene vremena u BiH.

– Tokom vikenda biti povećane naoblake, a u nedjelju približavanje frontalnog poremećaja, pojačavat će hladniji zrak prema jugu i samim tim možemo govoriti da drugog dana vikenda očekujemo pad temperature zraka i kišu koja će iduće sedmice najviše zahvatiti veliki dio naše zemlje. Mogla bi potrajati 3-4 dana, temperature će pasti a dovoljno će biti niske na najvišim vrhovima planina da zabilježimo pahulje snijega, objasnio je Sladić, dodavši kako je to nešto što viđamo svake godine.

Danas do kraja dana padavina prolazno zahvataju čitavu zemlju ali već u noći na ponedeljak (16.10.) posvuda prestaju kao najava suhog, ali svježeg ponedeljka. Nakon uglavnom stabilnog i svježeg početka sedmice, u drugom dijelu iste očekuje nas izražena južina i osjetno zatopljenje. Uz južinu i nastavak promjenjivog vremena uz povremeno padavine najviše u Hercegovini i zapadu Bosne”, naveli su meteorolozi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija