Stari policijski znanac neovlašteno skupljao priloge?

Stari policijski znanac neovlašteno skupljao priloge?


Nakon prijave da nepoznata osoba na području Zvornika skuplja novac za crkvu ili borce, policija je došla do saznanja da se radi o M.P. iz Bijeljine koji je višestruki povratnik vršenju prekršaja i krivičnih djela.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da budu oprezni u slučaju pojave osoba koje dobrovoljno prikupljaju prilog, te da ne nasjedaju ne prevare prilikom kojih se od njih traži da doniraju novac.

Kako navode iz policije, zbog doniranja novca u manjoj vrijednosti, uglavnom oko 20 KM, građani se ne opredjeljuju da to prijave nadležnoj policijskoj stanici. Inače, M.P. iz Bijeljine je od 2021. godine do 2023. godine registrovan kao višestruki povratnik u činjenju prekršaja i krivičnih djela na području Zvornika, Bijeljine, kao i u Sapni i Teočaku.

“Podsjećamo građane da po Zakonu o javnom redu miru Republike Srpske, dobrovoljne priloge, kao i druge vidove pomoći mogu prikupljati privredna društva i druga pravna lica, humanitarne i druge organizacije, građani i njihova udruženja uz prethodnu prijavu. Prijava se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, na čijoj se teritoriji vrši prikupljanje priloga, na osnovu čega nadležni organ izdaje potvrdu o prijavi ukoliko je prikupljanje dobrovoljnih priloga u skladu sa zakonom, ili suprotno tome donosi rješenje kojim zabranjuje ukoliko to remeti javni red i mir ili ako to nalažu interesi bezbjednosti”, navode iz PU Zvornik.

Dodaju da je kazna za nezakonito prikupljanje dobrovoljnih priloga i drugih vidova pomoći od 200 do 800 KM.

Pozivaju građane da sumnjive osobe prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122.

“Takođe, ukoliko budu predmat ovakvih zloupotreba, da obrate pažnju na izgled izvršioca, vozilo koje koristi kao i registarske oznake istog, te sve druge detalje koji bi mi mogli biti korisni u identifikaciji izvršioca”, dodaje se u saopštenju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija