Ove godine 419 udesa više

Ove godine 419 udesa više


Ova godina je donijela zabrinjavajuće povećanje broja saobraćajnih nezgoda u Banjaluci, sa 419 više incidenta u odnosu na prethodnu godinu. Prema informacijama iz Policijske uprave Banjaluka, od 1. januara do 10. oktobra ove godine, evidentirano je 2.813 saobraćajnih nezgoda, uključujući 65 nezgoda u kojima su pješaci bili uključeni.

U istom periodu prošle godine, ukupno je evidentirano 2.394 saobraćajne nezgode, od čega su 64 bile sa pješacima kao učesnicima, prema izvještaju Policijske uprave.

Izvještaj također pokazuje da je osam od ukupno 65 saobraćajnih nezgoda s pješacima rezultat nepropisnog kretanja pješaka, dok su ostale 57 nezgoda rezultat grešaka vozača.

Najčešće lokacije saobraćajnih nezgoda koje uključuju pješake su ulice u samom gradu.

Dodatni problem predstavljaju i nezgode u kojima su biciklisti uključeni. Broj biciklista u saobraćaju raste, ali se s njihovim povećanjem povećava i broj nezgoda, često s ozbiljnim posljedicama po učesnike.

Zakonski okvir tretira bicikliste kao vozila, a zakonski propisi ih ne obavezuju da poznaju sve propise kao vozači automobila, što može dovesti do neodgovornog ponašanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija