Muškarac krao baterije iz baznih stanica HT Eroneta i BH Telecoma

Muškarac krao baterije iz baznih stanica HT Eroneta i BH Telecoma


Zaposlenici PU Livno su podnijeli izvješće Kantonalnom tužilaštvu u Livnu u petak, optužujući 61-godišnjeg N.G. iz Livna za krađu baterija iz baznih stanica na području Livna. Postoji osnovana sumnja da je N.G. krao baterije s ciljem stjecanja imovinske koristi od aprila do jula tekuće godine.

Baterije koje su u vlasništvu HT-a Eronet i BH Telecoma nestale su iz baznih stanica na lokalitetu iznad mjesta Grgurići i Megdan.

MUP HNK također upozorava da je u posljednje vrijeme na navedenom području zabilježen veći broj kaznenih djela “oduzimanje tuđe pokretnine” tj. odvoženja motornih vozila ispred porodičnih kuća.

Kako je pojašnjeno, pojedine osobe iskoriste to što vlasnici motornih vozila ostavljaju nezaključana vozila s ključevima u bravama vozila, pa ih odvoze i koriste dok ima pogonskog goriva.

U par navrata, kako dodaju, s tim su vozilima sudjelovali i u prometnim nezgoda ili ostavili vozila s određenim oštećenjima. Stoga su iz MUP-a skrenuli pozornost građanima da ne ostavljaju otključana vozila i ključeve u bravama, a kako bi građani sačuvali svoju pokretnu imovinu te kako bi se smanjio broj ovakvih kaznenih djela.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija