Hasan Tanović jučer otvorio garaža koja je danas opet zatvorena

Hasan Tanović jučer otvorio garaža koja je danas opet zatvorena


Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović jučer je slavodobitno poručio da je saga oko garaže G3 kod Hitne pomoći konačno privedena kraju i tim riječima je “svečano otvorio” garažu za građane. Dan poslije, garaža je zatvorena i ne može se koristiti.

U petak je načelnik Hasan Tanović u skupocjenom električnom vozilu koje je nabavio “za potrebe Općine Novo Sarajevo” stigao u Kolodvorsku ulicu. Stao pred rampu garaže, fotografisao se i poručio da garažu konačno mogu koristiti građani.

Garaža G3 u ulici Kolodvorska koja se nalazi preko puta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS u sarajevskoj općini Novo Sarajevo ima ukupno 165 parking mjesta, od toga na krovnoj etaži 58, a na podzemnim etažama 107.

Nažalost, svi koji su danas pokušali tu parkirati naišli su na spuštene rampe, kao i prethodnih mjeseci. Danas smo kontaktirali i Tanovića no on nije odgovarao na pozive.

Fotoreporter portala Klix.ba jutros se uputio na ovu lokaciju i uvjerio da garaža zaista još nije u funkciji za građane uprkos jučerašnjim tvrdnjama načelnika Tanovića. Razlog je nepoznat, a s obzirom da općina ne radi vikendom teško da ćemo razlog saznati prije ponedjeljka.

Općinski vijećnik Arslan Dučić tvrdi da je ovo samo još jedna prevara načelnika Hasana Tanovića i Općine Novo Sarajevo piše Klix.

Jedna gnusna laž, kao i sve druge koje se plasiraju iz općine, ali ovaj put jasno vidljiva”, naveo je Dučić.

Ukupna vrijednost realiziranih Ugovora na G3 iznosi pet miliona i 801.218 KM.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija