Kvar na vodovodu nanio novu štetu: Starica slomila ruku

Kvar na vodovodu nanio novu štetu: Starica slomila ruku


Stanovnici mnogih ulica širom Sarajeva svakodnevno imaju primjedbe na rad Vodovoda i kanalizacije zbog konstantnih kvarova na vodovodnoj infrastrukturi. Među njima su i stanari ulice Rifata Burdževića.

Redakciji portala Klix.ba javili su se stanari ulice u Boljakovom potoku sa primjedbama i žalbama da voda u ulici Rifata Burdževića konstantno teče niz ulicu.Prema njihovim tvrdnjama, voda otežava saobraćaj i s obzirom da se radi o uzbrdici, gotovo onemogućava automobila vožnju. Također, prema riječima naših čitatelja jedna žena je slomila ruku jer je ulica klizava zbog vode, a jedno auto je udarilo o obližnju ogradu uslijed proklizavanja.

Zbog svega toga, kontaktirali smo ViK gdje su nam kratko odgovorili da će do kraja sedmice kvar u ulici Rifata Burdževića biti otklonjen i saniran.

Ovo nije prvi put da se stanari pojedinih ulica u Sarajevu žale na gotovo iste probleme, a to je šikljanje podzemnih voda. O ovom problemu smo i ranije pisali i iz ViK-a dobijali odgovore da će kvarovi biti sanirani, a da zbog obima posla pojedini radovi se oduže i nažalost prolongiraju.

Napomenut ćemo da je u Kantonu Sarajevo u toku rekonstrukcija vodovodne mreže. Planirana je rekonstrukcija sistema vodosnabdijevanja na području općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad te Vogošća i Ilidža, a u ovoj fazi rekonstrukcija će se biti na trasi od 36 kilometara. Kako su naglasili nadležni, riječ je o rekonstrukciji na mjestima na kojima su najveći gubici vode. Nakon realizacije ovog projekta, koji bi trebao trajati dvije godine, doći će do, kako tvrde, znatnog smanjenja gubitaka vode.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija