Od sutra u pogonu bh. fabrika vrijedna 19 miliona KM

Od sutra u pogonu bh. fabrika vrijedna 19 miliona KM


Fabrika stočne hrane “Agromix” u Doboju od ponedjeljka će krenuti sa punom proizvodnjom, što su i poljoprivrednici pozdravili sa velikim oduševljenjem, jer, kako kažu, podržavaju svaki vid proizvodnje, odnosno svako pokretanja poljoprivrede.
Naime, radi se o firmi koju je prije dvije godine preuzeo tešanjski “Madi”, a iz ove kompanije ističu da su trenutno u testnoj fazi, te da do ponedjeljka kreću sa proizvodnjom  punom parom.

Edin Jabandžić, izvršni direktor “Madija”, kazao je za “Nezavisne novine” da je primarni cilj proizvodnje da u kompletnoj dobojskoj regiji, ali i cijeloj BiH, otkupe što više žitarica od domaćih poljoprivrednika.

– Fabrika ovih dana kreće intenzivno sa radom i ona će sa svojim kapacitetom i novom modernizacijom biti i najveća fabrika stočne hrane u BiH – kazao je Jabandžić i dodao da će fabrika proizvoditi 100.000 tona hrane godišnje.

Kako je rekao, očekuju da kupci budu domaće stanovništvo, ali sigurno je da će u narednom periodu imati prostora i za izvoz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija