Dok domaći iseljavaju, stranci dolaze: Porodica iz Hamburga kupila kuću u Žepču

Dok domaći iseljavaju, stranci dolaze: Porodica iz Hamburga kupila kuću u Žepču


Općinski načelnik Mato Zovko je u posjetu primio porodicu  Schlimper, koja se prije 4 mjeseca iz Lauenbrück-a pored Hamburga doselila u Žepče u Bosni i Hercegovini.

Porodica Schlimper, Malte i Christina te njihovo troje djece, Malena, Karina i Kurt se preselila iz Njemačke u Žepče kako bi započeli novo poglavlje u svom životu, izvan Europske unije. Porodicaj je izrazila veliko zadovoljstvo zbog toga što su se odlučili za Žepče kao svoj novi dom te su izrazili interes za aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici. Djeca pohađaju osnovnu školu u Žepču, a zahvaljujući ljubaznosti i pomoći razrednih učiteljica, krenuli su sa učenjem jezika i usvajanjem novih znanja.

Općinski načelnik, Mato Zovko srdačno je dočekao porodicu Schlimper u svome uredu te ih upoznao s historijom Žepča, lokalnim projektima, saradnjom sa njemačkim međunarodnim organizacijama, te kulturnim događajima i drugim važnim informacijama o Žepču.

Porodica Schlimper je prije dva mjeseca kupila kuću, a prije mjesec dana registrovali firmu „Hanseatische Beratung“ za rad u oblasti energetike, prodaje i zaštite na radu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija