Od školskog igrališta napravili parking

Od školskog igrališta napravili parking


U Mostaru, sve je veći problem s vozačima koji pokušavaju izbjeći plaćanje parkinga, postajući sve maštovitiji i bezobrazniji u svojim nastojanjima.

Situacija iza Desete osnovne škole pokazuje automobile parkirane na školskom igralištu, što je potpuno neprihvatljivo, s obzirom na to da je to mjesto namijenjeno djeci.

Vozači koji koriste ovu praksu izbjegavanja plaćanja parkinga šalju poruku nadležnim institucijama, kao što su MO Parking i MUP, kao i onima koji poštuju zakone i redovno plaćaju parking. Ova situacija nije samo nepravedna prema onima koji uredno plaćaju parking, već i opasna za djecu koja trebaju koristiti to igralište.

Stanovnici okolnih zgrada su zabrinuti zbog ove situacije, posebno jer se navečer igralište koristi za parkiranje automobila, a ni tokom dana situacija nije mnogo bolja. Ovo je jasan primjer problema s parkiranjem u gradu koji treba hitno riješiti kako bi se osigurala sigurnost i red u saobraćaju, a posebno na mjestima kao što su školska igrališta namijenjena djeci.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija