Ismail Zulfić u Kairu osvojio srebrenu i bronzanu medalju

Ismail Zulfić u Kairu osvojio srebrenu i bronzanu medalju


Na završenom Svjetskom paraplivačkom mitingu u Kairu, reprezentativci Bosne i Hercegovine su ostvarili zapažen uspjeh. Trećeg dana takmičenja, Ismail Zulfić je posebno briljirao u disciplini 50 metara delfin, osvojivši bronzanu medalju u seniorskom A finalu i srebro među juniorima.

Ismail Barlov također je imao impresivan nastup, zauzevši šesto mjesto u seniorskom A finalu iste discipline. U juniorskoj konkurenciji, Barlov je završio na četvrtom mjestu. Važno je napomenuti da je Ismail Barlov prethodna dva dana osvojio seniorsko zlato na 50 metara prsno, seniorsko srebro u disciplini 150 metara mješovito te juniorsko zlato na 150 metara mješovito.

Selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine, Amel Kapo, istaknuo je da su ovi mladi sportaši, iako najmlađi na Svjetskoj seriji, svojim rezultatima postavili Bosnu i Hercegovinu u sam vrh svjetskog paraplivanja. Zahvalnost je izrazio i prema institucijama i sponzorima, uključujući Paraolimpijski komitet BiH, BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo te općinu Ilidža, koji su podržali postignute uspjehe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija