Kako je Banja Luka odlučila unaprijediti kružni tok!

Kako je Banja Luka odlučila unaprijediti kružni tok!


Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković podijelio je fotografije novog kružnog toka na društvenim mrežama, izazivajući raznolike reakcije građana. Ovaj kružni tok privukao je pažnju javnosti zbog neobične štipaljke koja ga kreativno ukrašava.

Na objavi, Stanivuković ističe kako je zadovoljan komentarima koji su se pojavili na društvenim mrežama, dodajući da je cilj grada da svaka kružna raskrsnica ima svoju prepoznatljivost i simboliku. Gradonačelnik najavljuje da će svaka naredna kružna raskrsnica, koju planiraju izgraditi, imati svoje skulpture, bilo da se radi o konceptualnoj umjetnosti ili simbolima grada.

Stanivuković naglašava da je završetkom izgradnje kružne raskrsnice na ukrštanju Bulevara cara Dušana i Kninske ulice postignut dvostruki cilj – povećana je bezbjednost učesnika u saobraćaju, ali istovremeno je i poboljšan protok saobraćaja.

Fotografije finalnog izgleda kružnog toka pokazuju da je prvobitno zeleno platno, postavljeno ispod štipaljke, zamijenjeno travom, dajući kružnom toku dodatnu estetsku vrijednost. Stanovnici Banja Luke izražavaju raznolike stavove o ovom neobičnom dekoru, čime se naglašava raznolikost ukusa i interesovanja građana.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija