Ostao bez vozačke: Njemačka policija iznenadila bh. državljanina tokom rutinske kontrole

Ostao bez vozačke: Njemačka policija iznenadila bh. državljanina tokom rutinske kontrole


Saobraćajna policija u Ulmu iznenadila je vozača iz Bosne i Hercegovine koji je tokom rutinske kontrole upravljao vozilom s vozačkom dozvolom koja više nije bila validna u Njemačkoj.

Incident se dogodio kada su policijski službenici otkrili da 31-godišnji državljanin BiH boravi u Njemačkoj već duže od 180 dana, čime je njegova vozačka dozvola iz BiH izgubila svoju valjanost za upravljanje vozilima na njemačkim cestama.

Ovaj propust rezultirao je podnošenjem prijave protiv vozača zbog vožnje bez važeće vozačke dozvole, a također je isključen iz saobraćaja.

Naime, prema pravilima koja mnogi zanemaruju ili nisu upoznati s istima, vozačke dozvole državljana tzv. trećih zemalja (izvan EU) moraju se zamijeniti nakon 180 dana boravka u Njemačkoj. Osobe s reguliranim boravkom u trajanju od najmanje 180 dana mogu izvršiti zamjenu svoje nacionalne vozačke dozvole za njemačku, bez obaveze polaganja vozačkog ispita za sve kategorije vozila.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija