Pokušao preći granicu sa suprugom, iako mu je trajno zabranjen ulazak u Austriju

Pokušao preći granicu sa suprugom, iako mu je trajno zabranjen ulazak u Austriju


Pripadnici granične policije Austrije uhapsili su noćas državljanina Bosne i Hercegovine (43) na graničnom prijelazu Karavanke nakon što je pokušao preći granicu sa suprugom, iako mu je trajno zabranjen ulazak u Austriju.

Tokom rutinske kontrole dokumentacije, policija je primijetila nepravilnosti u dokumentima 43-godišnjaka, što je rezultiralo daljnjom provjerom. Tokom istrage, otkriveno je da je ovaj muškarac prije 15 godina počinio nasilni zločin, za koji je bio osuđen na zatvorsku kaznu. Tada je uslovno pušten na slobodu, ali uz trajnu zabrana ulaska u zemlju”, stoji u saopštenju policije.

Interesantno je napomenuti da je državljanin BiH pokušao izbjeći zabranu mijenjajući čak i svoje ime, no nije uspio izbjeći policijsku kontrolu.

Policija je izvijestila da je 43-godišnjak priveden bez pružanja otpora te je prevezen u zatvor u Klagenfurtu, gdje će biti poduzete daljnje pravne mjere.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija