U Lukavcu će se graditi nova zgrada suda, vlada kupila zemljište za 249 hiljada KM

U Lukavcu će se graditi nova zgrada suda, vlada kupila zemljište za 249 hiljada KM


Vlada Tuzlanskog kantona nastavlja ulaganja u pravosudni sektor kupovinom zemljišta u iznosu od nešto više od 249 hiljada konvertibilnih maraka, na kojem će se izgraditi nova zgrada Općinskog suda u Lukavcu. Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona, Nataša Marošević, potpisala je danas ugovor o kupoprodaji s gradonačelnikom Lukavca, Edinom Delićem.

Radi se o parceli površine 3.115 metara kvadratnih koja će poslužiti za izgradnju moderne zgrade Općinskog suda. Ovaj korak predstavlja rješenje dugogodišnjeg problema s kojim se susreću građani i privredna društva u Lukavcu, pružajući operativnu i funkcionalnu pravosudnu instituciju.

“Ovakvim modelom rješavanja pitanja izgradnje jedne od pravosudnih institucija prvi put je primijenjen princip finansiranja iz domaćih resursa. Ponosni smo na ovaj inovativni pristup koji će omogućiti efikasniji rad Općinskog suda u Lukavcu, poboljšavajući pravosudni sektor u Tuzlanskom kantonu”, istaknula je ministrica Marošević.

Predsjednica Općinskog suda u Lukavcu, Enisa Hankić, dodala je da je izgradnja nove zgrade ključna za postizanje kvalitetnijih rezultata rada pravosudne institucije koja nije imala namjensku zgradu od svog osnivanja 1953. godine.

Očekuje se da će nova zgrada stvoriti uvjete za efikasnije i kvalitetnije obavljanje pravosudnih funkcija, što će doprinijeti unaprjeđenju pravosudnog sustava u Tuzlanskom kantonu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija