Raspisana međunarodna potjernica za osumnjičenim za likvidaciju djevojčice iz Sjeverne Makedonije

Raspisana međunarodna potjernica za osumnjičenim za likvidaciju djevojčice iz Sjeverne Makedonije


Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije raspisalo je potjernicu za prvoosumnjičenim za organizovano ubistvo Vanje Gorčevske (Đorčevske) i Pančea Žežovskog.

Ljupče Palesvki Palčo se sumnjiči da je upucao Vanju i Pančea, a za njim se traga zbog krivičnih djela otmice i ubistva.

U pitanju je čovjek koji ima političku stranku, ranije je po potjernici Hrvatske priveden u Srbiji, a navodno se bavi i građevinarstvom.

Palevski ima desničarsku stranku u Sjevernoj Makedoniji, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj poternici Hrvatske. Imao je i svoj podkast.

Među osumnjičenima za ubistvo Vanje je i Vlatko Kešišov iz Štipa, koji je priveden i uhapšen. Treći osumnjičeni je Velibor Manev, koji je takođe priveden.

Pritvor se traži i za trećeg privedenog Bore Videvskog iz Velesa, tvrde Telmini izvori iz istrage.

Osumnjičeni su bili u bliskim odnosima sa Palevskim preko radikalne “Desne stranke”, a na svojim Fejsbuk profilima su dijelili fotografije sa Palevskim.

Prema onome što se može videti na njegovom Facebook profilu, Palevski se svakodnevno oglašavao osim 27. novembra, kada je kidnapovana i ubijena 14-godišnja Vanja, piše “Skopje1”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija