Hercegovci uskoro do Makarske za pola sata

Hercegovci uskoro do Makarske za pola sata


U Hercegovini vlada euforija zbog najavljenih infrastrukturnih projekata koji će značajno skratiti put do Makarske. “Iz Gruda, Širokog Brijega, Mostara za pola sata, možda i manje u Makarsku,” postaje realnost, a optimizam raste zbog brze ceste Mostar – Široki Brijeg – Grude – granica RH, koja povezuje Hercegovinu s Europskom unijom.

Posljednjih godina bilježi se značajan napredak u investicijama, posebice u infrastrukturnim projektima. Brza cesta koja povezuje Mostar, Široki Brijeg, Grude i granicu RH predstavlja ključni faktor u ovom optimizmu. Grude su već uznapredovale s izgradnjom sjeverne obilaznice i brze ceste, što će značajno rasteretiti saobraćaj u tom području.

Planira se i nova trasa ceste od čvora Zagvozd do Imotskog (Vinjani Donji) radi poboljšanja saobraćajne dostupnosti Imotskog i okolnih naselja te područja zapadne Hercegovine. Uz to, najavljen je i projekt ceste Ravča – Drvenik, koja će skratiti put iz pojedinih dijelova BiH do Makarske. Ova saobraćajnica uključivat će tunel kroz planinu Rilić dug 5,6 kilometara.

Uz sve navedeno, očekuje se dinamična godina u kojoj bi se mogli vidjeti značajni pomaci u ostvarivanju infrastrukturnih ciljeva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija