Poplave u regiji: Zatvaranje cesta i mjere odbrane od poplava

Poplave u regiji: Zatvaranje cesta i mjere odbrane od poplava


Karlovačka regija suočava se s izazovima poplava zbog obilnih padavina i rasta vodostaja rijeka, što rezultira zatvaranjem cesta i poduzimanjem mjera zaštite od poplava. Prema informacijama Hrvatskih voda, iako vodostaji i dalje rastu, situacija još uvijek ne zahtijeva izvanredne mjere obrane od poplava.

Ceste DC228 Jurovski Brod – Ozalj trenutno su nedostupne zbog vode na kolniku, s posebnim naglaskom na dionicama Donji Bukovac Žakanjski i Ilovac Ozaljski. Također su zatvorene i druge važne saobraćajnice, uključujući Staru cestu u Ogulinu, cestu u mjestu Levkušje, cestu Gornje Mekušje – Kamensko i Brodarce uz rijeku Kupu, gdje su postavljene barijere radi zaštite od vode.

Uprkos neprekidnom rastu vodostaja karlovačkih rijeka, Hrvatske vode procjenjuju da situacija trenutno ne zahtijeva izvanredne mjere obrane od poplava. Ipak, praćenje situacije ostaje ključno kako bi se pravovremeno reagiralo na eventualne promjene.

U cilju zaštite naseljenih područja, vreće napunjene pijeskom dostavljene su u niz lokaliteta, uključujući Kobilić, Husje, Donje Mekušje, Vodostaj, Gradac, Šišljavić i Koritinju. Očekuje se daljnje poduzimanje mjera kako bi se minimizirali potencijalni rizici od poplava.

Uslijed visokih vodostaja i izlijevanja rijeka, već su zatvorene ceste sv. Florijan i Šišljavić kod kućnog broja 173. Očekuje se daljnje zatvaranje saobraćajnica Rilj, Brodarci i Donje Mekušje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija