Usvojena inicijativa o ukidanju PDV-a na hranu za bebe

Usvojena inicijativa o ukidanju PDV-a na hranu za bebe


Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine donosi značajne odluke na današnjoj sjednici. Usvojena inicijativa traži od Savjeta ministara da unutar 60 dana pripremi prijedlog izmjena Zakona o PDV-u, omogućavajući povrat PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe roditeljima ili starateljima djece do dvije godine.

Iako su poslanici dali saglasnost za ratifikaciju ugovora između BiH i međunarodnih finansijskih institucija, nisu usvojeni Izvještaj o sprovođenju izbora 2022. godine i Izvještaj o sprovođenju zakona iz nadležnosti komisije, koji će biti dodatno razmatrani.

Sjednica je također obilježena zaključcima o rješavanju problema aviokarata u institucijama BiH te o preciznijem nazivu predloženih inicijativa na dnevnom redu.

Hitna sjednica, koja je započela odmah nakon redovne, fokusirana je na razmatranje Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija