Opasni kriminalac Almin Raonić iz Sarajeva će provesti 30 dana iza rešetaka

Opasni kriminalac Almin Raonić iz Sarajeva će provesti 30 dana iza rešetaka


Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je pritvor u trajanju od najduže mjesec dana, prema osumnjičenom Alminu Raoniću (1999.), sa prijavljenim prebivalištem u Općini Novi Grad Sarajevo, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, izazivanje opće opasnosti, teška tjelesna povreda, iznuda i ugrožavanje sigurnosti.

Osumnjičenom Alminu Raoniću se stavlja na teret da se u vremenskom razdoblju od 29.10.2023. do 25.11.2023.godine, zajednički i dogovorno u sastavu grupe ljudi, sa Dženanom Oputom iz Hadžića i njima poznatim osobama, udružio zbog činjenja ovih krivičnih djela, a s ciljem da za sebe pribave protivpravnu imovinsku korist i to na štetu imovine oštećenog I. Č., iz Mostara.

– U više navrata su mu prijetili da će napasti na njegov život i tijelo, te ga fizički napali i tjelesno povrijedili, da bi jedne prilike bacili eksplozivnu napravu ispred kuće oštećenog, a sve u cilju iznude određenog novčanog iznosa od oštećenog, što je kod njega izazvalo strah za vlastitu sigurnost i sigurnost članova svoje porodice – navodi se u saopćenju Tužilaštva HNK.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Alminu Raoniću, iz razloga jer naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivična djela, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela, kao i otkrivanju drugih supočinitelja ovih kaznenih djela.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija