Noćne linije u Sarajevu: Polasci na svakih pola sata i 45 minuta od 2024.

Noćne linije u Sarajevu: Polasci na svakih pola sata i 45 minuta od 2024.


KJKP GRAS obavijestio je svoje korisnike o inicijativi koja će stupiti na snagu od 1. januara 2024. godine – organizaciji besplatnog noćnog prevoza putnika u Kantonu Sarajevo. Ova nova usluga imat će za cilj olakšati mobilnost građana u kasnim noćnim satima.

Tramvajski saobraćaj će biti realizovan na liniji broj tri (Baščaršija – Ilidža) svakih pola sata. Noćni prevoz tramvajem će se odvijati sa tri vozila, obezbjeđujući pokrivenost od ponoći do 5 sati ujutro. Interval nailaska vozila bit će 30 minuta, a polasci će biti sa Baščaršije od 23:45 do 05:10 sati, dok će sa Ilidže prvi polazak biti u ponoć, a završni polazak u 5 sati.

Trolejbuski saobraćaj na liniji broj 107 (Jezero – Dobrinja) će takođe biti aktivan svakodnevno, s dva vozila u vremenu od ponoći do 5 sati. Interval nailaska vozila će iznositi 45 minuta. Trolejbuski prevoz u noćnim satima će se odvijati sa polascima iz Dobrinje od 00:00 do 4:40 sati, dok će sa Jezera prva noćna vožnja biti od 00:00 sata, a završna vožnja u 4:40 sati.

Nakon pozitivnih informacija o skorom dolasku novih tramvaja te nakon što je urađena rekonstrukcija pruge i nakon što su pristigli novi trolejbusi u vrijeme mandata ministra Adnana Štete, on je najavio i uvođenje noćnog prijevoza, koji građani dugo očekuju. Kako je kazao, tokom noći će prijevoz biti besplatan.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija