Filmska potjera za krijumčarima kod Karlovca: Moldavac s autom punim migrantima bježao policiji pa se zabio u vozilo policajca van službe!

Filmska potjera za krijumčarima kod Karlovca: Moldavac s autom punim migrantima bježao policiji pa se zabio u vozilo policajca van službe!


U razdoblju od 28. navečer do 31. decembra na području Slunja, Karlovca i Barilovića, policjaci iz Karlovca su u četiri odvojena slučaja spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

Policijski službenici PU karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja nad četiri muškarca (državljaninom Srbije, državljanima Moldavije i državljaninom Gruzije) te nad jednom državljankom Maroka s dozvolom boravka u Francuskoj, starosti između 20 i 44 godina, koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana.

Kako navode, državljanin Srbije i državljanka Maroka, uhvaćeni na području Slunja 28. i 30. decembra, zaustavljeni su u osobnom i teretnom automobilu u čijim tovarnim prostorima su prevozili strane državljane.

U subotu su policajci iz PU karlovačke, PU ličko-senjske i PU zadarske postupali prema državljanima Moldavije (20-godišnjem vozaču osobnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka i 23-godišnjem suvozaču), a koji se prethodno nisu htjeli zaustaviti na naredbe policijskih službenika, kao ni na zvučne i svjetlosne signale.

Vozač se nije zaustavio na više postavljenih policijskih punktova, oglušio se na naredbe policajaca, te je od područja Gračaca, preko Korenice i Slunja ubrzavao u smjeru Karlovca ugrožavajući druge sudionike u prometu.

Na državnoj cesti D-1, na zaobilaznici Turanj u Cerovcu Vukmanićkom u Karlovcu, oko 20.45 sati zbog neprilagođene brzine i gustoće prometa u obje trake u zavoju je udario u osobni automobil ispred sebe, a kojim je upravljao policijski službenik van službe, nakon čega je zaustavljen. Vozač i suvozač su uhićeni, a u vozilu je pronađeno više stranih državljana. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen policijski službenik, vozač osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka. Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 20-godišnjeg državljanina Moldavije biti će podnesen optužni prijedlog, a zbog počinjenih prekršaja i vožnje kojom je teško kršio prometne propise i ugrožavao druge sudionike u prometu po završetku kriminalističkog istraživanja biti će podnesena kaznena prijava.

Državljanin Gruzije, koji je upravljao osobnim automobilom poljskih nacionalnih oznaka, oglušio se na svjetlosne i zvučne signale policije koja ga je pokušala zaustaviti kod naplatnih kućica u Karlovcu te je ubrzao i vozilom se dao u bijeg. Nakon potjere je zaustavljen na policijskom punktu na području općine Barilović. U vozilu je također prevozio više stranih državljana.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv svih petero osumnjičenih biti će podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija