Opasni “Noćni vukovi” u BiH stigli prije 9. januara: Niko ne zna šta su radili…

Opasni “Noćni vukovi” u BiH stigli prije 9. januara: Niko ne zna šta su radili…


U cijeloj papazjaniji oko proslave neustavnog dana RS nekako je ispod radara prošla možda i najskandaloznija od svih vijesti koje su obilježile taj dan, a to je da su paradu u Banjoj Luci začinili i pripadnici Noćnih vukova, noseći svoje prepoznatljive oznake i vijoreći zastavama s Putinovim likom.

Alfa i omega Motokluba Noćni vukovi Aleksandar Zaldostanov Hirug čestitao je 32. rođendan RS sve uz poruku da “ne ugase vatru u prelomnim trenucima za Srbiju“ i poručio:

“Mi, Rusi, smo svim srcem uz srpski narod… Rusija će da ojača i doći će da vam pomogne. Sretan rođendan, RS!“. – piše Raport.

Da je ruski i proruski hibridni utjecaj na političke stranke u RS veoma jak, to nije tajna. Sam predsjednik RS Milorad Dodik otvoreno podržava Rusiju i sve što iz Rusije dolazi. Na paradi je i poručio da je RS zagledan u Srbiju i RS.

S druge strane, ruski i proruski utjecaj ogleda se i u grupama za pritisak u koje bez sumnje spadaju i Noćni vukovi. Kako nezvanično saznajemo, krajem decembra ili početkom januara 18 bajkera ove grupe ušlo je na teritoriju BiH. Navodno su smješteni u hotel Bosna. Zašto su tu? Je li samo podrška braći Srbima u pitanju ili nešto drugo? Da li je proslava ovog dana bio samo paravan za njihov dolazak?

Prema određenim spekulacijama, u pitanju je ipak nešto drugo. Navodno je riječ o vrbovanju mladih eresovaca za ratovanje u Ukrajini, naravno, na strani Rusa, i za to im je obećano 2.500 – 3.000 maraka.

Drugo pitanje koje se samo nameće jeste ko ih je pustio da uđu na teritoriju naše države? I zašto ako se zna da je, pod jedan, Rusija pod EU sankcijama i da je Evropski parlament proglasio državom pokroviteljicom terorizma, pod dva, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin lice s potjernice Međunarodnog krivičnog suda, pod tri – Noćni vukovi se nalaze na crnim listama EU i SAD?

Zašto sve to treba Bosni i Hercegovini u trenutku kad je na samo jedan korak od ulaska u NATO te je on sve prisutniji u našoj zemlji, kad joj EU bukvalno kao malom djetetu gura otvaranje pretpristupnih pregovora, pa će ubrzo i predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen posjetiti Sarajevo?

Hoće li u vezi s ovim skandalom i prijetnjama po bezbjednost BiH institucije reagirati? Kad već bh. političari ne rade svoj posao. Ili, možda, ipak, rade?


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija