Novi detalji slučaja: Mlijeko dospjelo u bebina pluća i izazvalo infekciju

Novi detalji slučaja: Mlijeko dospjelo u bebina pluća i izazvalo infekciju


Užasna tragedija pogodila je porodicu u Nišu. Samo pet dana nakon rođenja, dijete je preminulo od teške infekcije pluća, a majka, Marija, ostaje u šoku i nevjerici.

Trudnoća je protekla uredno, porođaj je bio bez komplikacija, a beba je rođena zdrava. Međutim, nakon 18 sati, dijete je počelo pokazivati simptome žutice, pa je upućeno na fototerapiju.

Nakon 12 sati na terapiji, dijete se, prema riječima majke, zagrcnulo i pomodrilo prilikom dohrane.

Uprkos tome, ljekari su pokušali umiriti roditelje, tvrdeći da je riječ o normalnoj situaciji.

Kasnije je beba prebačena na Dječiju kliniku, gdje je, nakon 24 sata, preminula od vrlo jake infekcije.

– To mi je saopšteno ujutru u 11, vjerovatno su je prije toga hranili, a uveče je već dobila temperaturu, tad su je već poslali na Dječiju kliniku, a poslije 24 sata beba je preminula. Prestala je da reaguje na terapiju jer je infekcija bila vrlo jaka. Poslata je tamo sa pričom da će sve biti u redu, da tamo imaju mnogo bolje terapije i da će je zadržati tri dana. Ništa mi nije rečeno što bi me uplašilo ili da bih pomislila da će se ovakva tragedija desiti – navodi Marija za Telegraf.rs.

Prema majčinim riječima, mlijeko je dospjelo u bebina pluća tokom dohrane, izazivajući tešku infekciju koja je dovela do smrti.

– Navodno, postojalo je mlijeko u plućima bebe, jer je prilikom dohrane strani sadržaj završio u plućima. Kada se zagrcnula oni su pokušali da izvade to mlijeko, ali da li joj se to mlijeko spustilo u pluća ili šta, ja ne znam. Oni su je hranili na sondu iako je kod mene sisala i znala da guta. Ne znam zašto je hranjena na sondu ako je već gutala kod mene. Rečeno mi je da se prilikom dohrane zagrcnula i pomodrila. Onda su je smirivali, ali to nije uspjelo. Moje mišljenje je da je možda trebalo da je odmah pošalju na Dječiju kliniku, poslali su je tek kad je dobila temperaturu – priča Marija.

Majka, koja je i dalje u šoku, traži odgovore o tome kako je došlo do ovako tragičnog ishoda. Komisija za unutrašnji nadzor Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu formirana je kako bi istražila čitav niz događaja i utvrdila činjenice. Ljekari, kao i cijela porodica, suočavaju se s ovom tragičnom situacijom, dok majka čeka rezultate obdukcije koji će možda pružiti odgovore na pitanja koja muče porodicu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija