Vrtoglavo visoke cijene poštarine u online kupovini uzrokuju frustraciju kupaca u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini, internet kupovina, jedna od najbrže rastućih grana trgovine, razvija se sporije nego u nekim drugim zemljama.

Korisnici se suočavaju s brojnim problemima, uključujući visoke troškove poštarine, koji su, prema riječima građana, najviši u regiji, te poteškoće u dostavi paketa.

Internet kupovina za građane Bosne i Hercegovine i dalje je nepredvidiva i često nepouzdana.

Mnogi se žale na to da je cijena poštarine često veća od same cijene proizvoda, a postoje i ograničenja u dostavi određenih proizvoda u zemlju.

Građani ističu primjere gdje su troškovi dostave znatno premašivali vrijednost samog proizvoda.

Razlike u cijenama poštarine između Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regije također su uočljive.

Dok se za određeni proizvod u Bosni i Hercegovini plaća više od 250 KM, u Makedoniji i Crnoj Gori cijena poštarine iznosi oko 17 maraka. U Srbiji, s druge strane, dostava je besplatna.

Ovi izazovi dodatno otežavaju iskustvo online kupovine za građane Bosne i Hercegovine, te ukazuju na potrebu za poboljšanjem i optimizacijom logističkih procesa u ovoj oblasti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79